Webbdesign & WordPress

Allt från digitalt business card till webbshop med ”extra allt”.

Att välja WordPress har många fördelar. Förutom att det är enkelt att hantera, har massor av smarta funktioner och kan få vilket utseende som helst, är det helt fritt från licenskostnader. Börja i liten skala och bygg ut efter behov.

Webbdesign – en mix av form, funktion och innehåll.​

En riktigt bra, modern, snygg och lättnavigerad webbplats bör vara “navet” i den digitala närvaron. De andra kanalernas syfte är att driva trafik till hemsidan, där all information som besökarna efterfrågar ska finnas, aktuell, relevant och intressant.

Moderna hemsidor ska gå att uppdatera utan omfattande tekniska kunskaper och fungera lika bra på smartphone, surfplatta, laptop och dator.

Allt innehåll sparas i en databas och design- och formatmallar ser till att hela webbplatsen får ett enhetligt utseende och en tydlig struktur..  

Samma grundprinciper för val av färg och form gäller för hemsidor som för saker som ska läsas på papper.

Form

Hemsidans "look and feel"; grafisk form, layout, val av färger, typsnitt, ikoner och bilder. En tydlig grafisk varumärkesprofil som går igen i allt material inklusive hemsidan är viktigt.

Funktion

WordPress har massor av inbyggd funktiona­litet och går att bygga ut med olika plugins, t.ex: koppling till sociala medier, e-handel, bokningsfunktion, formulär, blogg, produktkatalog, dokument etc, etc.

Innehåll

Hemsidans content kan vara text, bild, video, animationer och ljud. Sidinnehållet behöver vara logiskt strukturerat för både besökare och sökmotorer.

Har du ett spännande projekt på gång?

Fyll i namn och nummer så ringer jag dig!

WordPress är mångsidigt, skalbart och kraftfullt.

WordPress går att skräddarsy helt efter dina önskemål och eftersom varje webbprojekt är unikt har jag inga “paket” eller fasta priser. Webbplatsen får unik design och anpassas både för mobilen och sökmotorerna. Vill du börja enkelt och sen bygga vidare med mer innehåll och funktioner rekommenderar jag en One Page design.

WordPress

One Page Design

One Page Design

För dig som vill ha en snygg och lättnavigerad webbplats med allt på en sida.

Det går snabbt att få en överblick av innehållet som delas in i sektioner.

Passar bra om man vill ha en enkel presentation av sitt företag eller verksamhet.

WordPress

Komplett webbplats

Komplett webbplats

För dig som behöver en mer avancerad webbplats med flera sidor och funktioner.

Perfekt för bloggar, nyhetssajter eller företagswebbplatser..

Anpassningsbar design med många funktioner. Förberedd för SEO-optimering

WordPress

+WooCommerce

WooCommerce

För dig som vill ha en webbutik med allt du behöver för att sälja online. Kraftfull och flexibel plattform.

Stort utbud av tillägg och teman. Säker betalning och frakt..

Integrering med sociala medier och marknadsföringsverktyg.

Digitalt Business Card med helt unik design och valfritt innehåll.

Ett digitalt visitkort har du alltid med dig. Dela länken i ett mail, SMS eller på Messenger. Du kan också spara länken som en ikon på mobilens hemskärm. Innehållet kan bestå av bilder, video, text, animationer, QR-kod, karta m.m. det är bara fantasin (och ytan) som sätter gränser. Hör av dig så berättar jag mer!

Så kommer vi igång med ditt webbprojekt

För att kunna bygga hemsidan efter dina önskemål behöver innehåll och funktioner planeras i detalj. Finns text- och bildmaterial? Behöver du hjälp med att ta fram passande bilder, logotyper etc? Hur vill du göra med registrering av domännamn och webbhotell etc. Det är bra om du är så detaljerad som möjligt i din kravspecifikation.

Arbetsgång

 • Du fyller i och skickar en offertförfrågan här från hemsidan.
 • Jag tar kontakt och vi bokar ett telefonmöte och går igenom dina behov och önskemål.
 • Baserat på det vi kommer fram till skickar jag en offert. Uppdraget kan påbörjas först då du godkänt offerten.
 • Jag tar fram ett designförslag och ett förslag på hur innehållet ska vara ordnat (startsida, undersidor, menyer m.m.). Jag börjar bygga sidan när vi spikat designen.
 • Under produktionstiden stämmer vi av löpande och genomför ev. ändringar.
 • Då hemsidan är klar och godkänd av dig blir den tillgänglig under sitt eget domännamn.
 • Jag gör en genomgång av hur du ska göra för att uppdatera sidans innehåll.

Support och vidareutveckling

Efter genomfört projekt finns jag tillgänglig för ytterligare utveckling, support och utbildning. Vi diskuterar om behov finns av ett lämpligt support- eller serviceavtal. Varje kund är unik och behoven skiftar!

Läs mer om Support & Service

Har du frågor?

Scrolla ner till FAQ och se om din fråga redan finns där. Om inte, tveka då inte att kontakta mig. Mail besvaras inom ett par arbetsdagar.

Varför WordPress?

Sedan 2003 har WordPress varit valet av plattform för miljontals webbplatser. WordPress bygger på öppen källkod. Det tillkommer alltså inga dyra licensavgifter.

Utvecklingen går blixtsnabbt och där ligger WordPress alltid i framkant. En stor styrka är det användarvänliga gränssnittet som gör det enkelt även för den som är oerfaren att uppdatera innehållet.

5 fördelar med WordPress:

 • Öppen källkod – fritt att ladda ner och använda = inga löpande avgifter.
 • Beprövad teknik – används av flera miljoner webbplatser.
 • Användarvänligt – enkelt gränssnitt för administration.
 • Modernt – snabb utveckling med lösningar i framkant.
 • Sökvänligt – lämpar sig mycket bra för marknadsföring online.

FAQ - Vanliga frågor

Många frågor dyker upp när man ska skaffa sig en ny hemsida, byta teknisk plattform, bygga ut eller ge den gamla webbplatsen en välbehövlig make-over.

Hittar du inte din fråga eller något verkar oklart, är du varmt välkommen att kontakta mig så berättar jag mer.

Du kan också boka ett kostnadsfritt rådgivande samtal på telefon eller digitalt, maila så lovar jag att återkomma snarast.

Allt gott!
Catarina

Vad kostar en hemsida?

Det är lite som att fråga hur mycket en bil kostar.. Priset beror bl.a. på vilka funktioner du behöver, hur omfattande hemsidan ska vara och vad du vill/kan göra själv.

Jag bygger allt från enkla presentationer och digitala visitkort till kompletta webbplatser och webbutiker med många funktioner och anpassningar. Varje projekt är unikt och jag kan offerera ett pris först efter att vi tillsammans har kartlagt dina behov.

Webbhotell och domännamn?

I samband med nyproduktion ingår beställning av domännamn och webbhotell. Jag hjälper även till med flytt, ompekning och överlåtelse av domäner till ordinarie timpris.

Vill du själv beställa webbhotellskonto? Då rekommenderar jag Oderland i Göteborg, specialister på WordPress.

Hjälper du till med SEO?

De WordPress-installationer som jag gör kommer alltid med ett SEO-plugin som gör att du själv kan jobba vidare med optimering av innehållet. Det ingår även globala formatmallar som både används för att det ska se bra ut men även för rent teknisk struktur.